PEAR Forum http://www.pear-forum.org/index.php PHP Extension and Application Repository english (c) Copyright 2006-2008 by PEAR Forum PEAR-forum.org <pear@mowd.nl> PEAR-forum.org <pear@mowd.nl> Wed Dec 17, 2008 5:44 pm Wed Dec 17, 2008 5:44 pm http://backend.userland.com/rss phpBB2 RSS Syndication Mod by Lucas 1 PEAR Forum http://www.pear-forum.org/images/pear-icon.png http://www.pear-forum.org/ PHP Extension and Application Repository Where is start ( ) ? http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4590#4590 <br /> <b>Author:</b> <a href='http://www.pear-forum.org/profile.php?mode=viewprofile&amp;u=3634'>rearnest</a><br /><br /> <b>Posted:</b> Wed Dec 17, 2008 3:43 pm<br /><br /> <br /><br /> Thanks for the quick response Mark.<br /> <br /> Actually, I've got a script set up almost exactly like the one in example 2. I keep tripping over the &quot;$a-&gt;setCancelText('&lt;h2&gt;Error 401&lt;/h2&gt;'); step. (If I comment out start ( ) I don't get this message so I presume it's happening inside the function.)<br /> <br /> I thought it might be good to see more of what start ( ) is doing but, unlike Auth_HTTP ( ), I don't see the code for it in Auth/HTTP.php. That made me wonder that perhaps I don't have things installed right and led to my question.<br /> <br /> So at this point I figure I'm either not getting to the start function or I'm passing bad parameters in $AuthOptions. Either way there doesn't seem to be a lot out there explaining how start ( ) works. It'd be nice to see the source code. http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4590#4590 rearnest Wed Dec 17, 2008 3:43 pm http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4590#4590 AJAX timer/graph prob - PEAR::Image_Graph displaying garbage http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4589#4589 <br /> <b>Author:</b> <a href='http://www.pear-forum.org/profile.php?mode=viewprofile&amp;u=3633'>fj1200</a><br /><br /> <b>Posted:</b> Wed Dec 17, 2008 11:02 am<br /><br /> <br /><br /> Nope. Still not working. I now get just an image placeholder whatecver I do.<br /> <br /> The graph I'm trying to refresh is generated from a database query by PEAR::Image_Graph, so is actually a php page, but the graph itself is generated within the page as a .png. I understand it I need the php page as the link, unless I can save the graph as an image file. http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4589#4589 fj1200 Wed Dec 17, 2008 11:02 am http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4589#4589 show html output in utf8 codification http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4587#4587 <br /> <b>Author:</b> <a href='http://www.pear-forum.org/profile.php?mode=viewprofile&amp;u=3601'>molavec</a><br /><br /> <b>Posted:</b> Wed Dec 17, 2008 2:36 am<br /><br /> <br /><br /> Thx for your fast reply to my questions again mark. <img src="images/smiles/icon_lol.gif" alt="Laughing" border="0" /> <img src="images/smiles/icon_lol.gif" alt="Laughing" border="0" /> <img src="images/smiles/icon_lol.gif" alt="Laughing" border="0" /> <img src="images/smiles/icon_lol.gif" alt="Laughing" border="0" /> <br /> <br /> Well, you're right!!, The problem was that i test a lot of script in the same php file and i did not test with &quot;strange&quot; characters in my templates files. This templates files have a codify header like:<br /> <br /> </span><table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center"><tr> <td><span class="genmed"><b>Code:</b></span></td> </tr> <tr> <td class="code">&lt;meta http-equiv=&quot;Content-Type&quot; content=&quot;text/html; charset=utf-8&quot; /&gt;</td> </tr></table><span class="postbody"><br /> <br /> Finally, this header resolved the problem.<br /> <br /> THanks, again. http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4587#4587 molavec Wed Dec 17, 2008 2:36 am http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4587#4587 barcode http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4582#4582 <br /> <b>Author:</b> <a href='http://www.pear-forum.org/profile.php?mode=viewprofile&amp;u=3633'>fj1200</a><br /><br /> <b>Posted:</b> Tue Dec 16, 2008 5:10 pm<br /><br /> <br /><br /> As I said - my values come from a database query which is in an include file but it can be $_POST or $_GET data, form data - whatever you like. I use it on a printed dispatch note in the RH corner - thus a table cell. <br /> <br /> Image/Barcode.php is the PEAR file that does the barcode generation.<br /> <br /> <a href="http://pear.php.net/package/Image_Barcode" target="_blank">http://pear.php.net/package/Image_Barcode</a><br /> <br /> In my case $row[0] is the MySQL table column id-ref, and $row[1] is a production job name so I end up with a number like 498-ht66fg889 underneath a code-39 barcode. http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4582#4582 fj1200 Tue Dec 16, 2008 5:10 pm http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4582#4582 Problem with HTML email http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4577#4577 <br /> <b>Author:</b> <a href='http://www.pear-forum.org/profile.php?mode=viewprofile&amp;u=3632'>Joseph</a><br /><br /> <b>Posted:</b> Sat Dec 13, 2008 11:09 pm<br /><br /> <br /><br /> Thanks - I'll check it out. http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4577#4577 Joseph Sat Dec 13, 2008 11:09 pm http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4577#4577 How can I discover what packages are installed http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4564#4564 <br /> <b>Author:</b> <a href='http://www.pear-forum.org/profile.php?mode=viewprofile&amp;u=3627'>schmidlop</a><br /><br /> <b>Posted:</b> Sat Dec 13, 2008 9:32 pm<br /><br /> <br /><br /> I'll give that a try thanks very much! http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4564#4564 schmidlop Sat Dec 13, 2008 9:32 pm http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4564#4564 Go-Pear installer stops after package: Pear http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4559#4559 <br /> <b>Author:</b> <a href='http://www.pear-forum.org/profile.php?mode=viewprofile&amp;u=3630'>JonnyH</a><br /><br /> <b>Posted:</b> Fri Dec 12, 2008 1:54 pm<br /><br /> <br /><br /> Hello,<br /> <br /> I started the installation with the Go-Pear-Installer and it stops after 60% (see below). <span style="font-weight: bold">Without any error message</span>. As you can see the package 'Pear' is installed completely. But then with 'Installing bootstrap package: Structures_Graph.......' it gets problems.<br /> <br /> PHP 5.2.6<br /> Apache 2.2.9<br /> <br /> I am new to PEAR and I need some help.<br /> <br /> <br /> <br /> Installation in progress ...<br /> (If the page stops loading before the end of the installation, then just reload it)<br /> <br /> 60 % <br /> <br /> 0 % <br /> <br /> Starting installation ...<br /> Loading zlib: ok<br /> <br /> Bootstrapping Installer...................<br /> Bootstrapping PEAR.php............(remote) ok<br /> Bootstrapping Archive/Tar.php............(remote) ok<br /> Bootstrapping Console/Getopt.php............(remote) ok<br /> <br /> Extracting installer..................<br /> Downloading package: PEAR.............ok<br /> Downloading package: Structures_Graph....ok<br /> <br /> Preparing installer..................<br /> Updating channel &quot;pear.php.net&quot;<br /> Channel &quot;pear.php.net&quot; is up to date<br /> Updating channel &quot;pecl.php.net&quot;<br /> Channel &quot;pecl.php.net&quot; is up to date<br /> <br /> Installing selected packages..................<br /> Package: PEAR..................................... already installed ... ok<br /> Installing bootstrap package: Structures_Graph....... http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4559#4559 JonnyH Fri Dec 12, 2008 1:54 pm http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4559#4559 Missing PEAR components http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4558#4558 <br /> <b>Author:</b> <a href='http://www.pear-forum.org/profile.php?mode=viewprofile&amp;u=3609'>ashnazg</a><br /><br /> <b>Posted:</b> Fri Dec 12, 2008 1:41 pm<br /><br /> <br /><br /> I believe that the PEAR installation included in XAMPP is little more than the core for the PEAR Installer, so the Auth package is not likely included.<br /> <br /> Whenever you need to install new packages from PEAR, you must use the &quot;pear.bat&quot; script that you'll find somewhere in your XAMPP's PHP directory structure.<br /> <br /> Once you find where it's located, open a DOS prompt and run &quot;pear list&quot;. If you are correctly in the right directory, the result should be a listing of all the PEAR packages that are installed already. Run &quot;pear install auth&quot; to tell the installer to download and install the Auth package.<br /> <br /> At this point, now that you've found the PEAR installer, you might consider running &quot;pear help&quot; to see what commands are available to you. This page in the online manual will help [1], though I'd suggest reading that entire chapter if you plan on using more PEAR packages in the future.<br /> <br /> [1] - <a href="http://pear.php.net/manual/en/guide.users.commandline.installing.php" target="_blank" class="postlink">http://pear.php.net/manual/en/guide.users.commandline.installing.php</a> http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4558#4558 ashnazg Fri Dec 12, 2008 1:41 pm http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4558#4558 Can't install PEAR packages http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4556#4556 <br /> <b>Author:</b> <a href='http://www.pear-forum.org/profile.php?mode=viewprofile&amp;u=918'>mark</a><br /><br /> <b>Posted:</b> Wed Dec 10, 2008 2:46 pm<br /><br /> <br /><br /> </span><table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center"><tr> <td><span class="genmed"><b>cicero wrote:</b></span></td> </tr> <tr> <td class="quote">Some packages are don't have a stable version yet, so you have a (-f) argument.<br /> <br /> so it would be:<br /> <br /> pear install -f packagename</td> </tr></table><span class="postbody"><br /> <br /> Instead of using -f, I'd recommend to use either &quot;packagename-beta&quot; or &quot;packagename-x.y.z&quot; with &quot;x.y.z&quot; being the version number. http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4556#4556 mark Wed Dec 10, 2008 2:46 pm http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4556#4556 Spreadsheet_Excel_Writer UTF-8 causing an error in server - http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4554#4554 <br /> <b>Author:</b> <a href='http://www.pear-forum.org/profile.php?mode=viewprofile&amp;u=3628'>DanDaBeginner</a><br /><br /> <b>Posted:</b> Wed Dec 10, 2008 12:50 pm<br /><br /> <br /><br /> I'm having a problem with Spreadsheet_Excel_Writer that has an UTF-8<br /> encoding.. its working fine in my local when I uploaded it in the<br /> server there's an error when excel was downloaded... here's the error:<br /> <br /> The following is a list of repairs:<br /> <br /> Damage to the file was so extensive that repairs were not possible.<br /> Excel attempted to recover your formulas and values, but some data may<br /> have been lost or corrupted.<br /> <br /> - I have used the $xls-&gt;setVersion(<img src="images/smiles/icon_cool.gif" alt="Cool" border="0" />; and<br /> $sheet-&gt;setInputEncoding('utf-8'); to work around with the utf-8<br /> problem.. working fine in my local but not in the server. my local and<br /> server has the same version of Spreadsheet_Excel_Writer(0.9.1) and OLE<br /> (0.5)..<br /> ___<br /> <br /> please help - thx. http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4554#4554 DanDaBeginner Wed Dec 10, 2008 12:50 pm http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4554#4554 how to clear form values after failing validation? http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4551#4551 <br /> <b>Author:</b> <a href='http://www.pear-forum.org/profile.php?mode=viewprofile&amp;u=918'>mark</a><br /><br /> <b>Posted:</b> Mon Dec 08, 2008 10:06 pm<br /><br /> <br /><br /> QFC puts the submitted values very early into the session array. The important lines are the following ones from the HTML_QuickForm_Action_Submit class:<br /> <br /> </span><table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center"><tr> <td><span class="genmed"><b>Code:</b></span></td> </tr> <tr> <td class="code"><br /> &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; $data&nbsp; &nbsp; &nbsp;=&amp; $page-&gt;controller-&gt;container&#40;&#41;;<br /> &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; $data&#91;'values'&#93;&#91;$pageName&#93; = $page-&gt;exportValues&#40;&#41;;<br /> </td> </tr></table><span class="postbody"><br /> <br /> The container() method from the HTML_QuickForm_Controller class basically just returns $_SESSION[$name] with $name being the name of your QFC instance.<br /> <br /> For displaying the form, the following lines from the HTML_QuickForm_Action_Display class are important:<br /> <br /> </span><table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center"><tr> <td><span class="genmed"><b>Code:</b></span></td> </tr> <tr> <td class="code"><br /> &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; $data =&amp; $page-&gt;controller-&gt;container&#40;&#41;;<br /> &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; if &#40;!empty&#40;$data&#91;'values'&#93;&#91;$pageName&#93;&#41;&#41; &#123;<br /> &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; $page-&gt;loadValues&#40;$data&#91;'values'&#93;&#91;$pageName&#93;&#41;;<br /> &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; $validate = false === $data&#91;'valid'&#93;&#91;$pageName&#93;;<br /> &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &#125;<br /> </td> </tr></table><span class="postbody"><br /> <br /> I.e. if the session value is modified, the page should show this modified value. Maybe you want to show how you modified the session value? (Your last post showed only a comment about this.) http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4551#4551 mark Mon Dec 08, 2008 10:06 pm http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4551#4551 Directory not found http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4550#4550 <br /> <b>Author:</b> <a href='http://www.pear-forum.org/profile.php?mode=viewprofile&amp;u=3626'>Smackie</a><br /><br /> <b>Posted:</b> Mon Dec 08, 2008 5:26 pm<br /><br /> <br /><br /> Thank you I was thinking about that but didn't try it lol <img src="images/smiles/icon_redface.gif" alt="Embarassed" border="0" /> Thank you very much.. http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4550#4550 Smackie Mon Dec 08, 2008 5:26 pm http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4550#4550 PEAR NOT IN PATH http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4546#4546 <br /> <b>Author:</b> <a href='http://www.pear-forum.org/profile.php?mode=viewprofile&amp;u=3613'>joeschoe</a><br /><br /> <b>Posted:</b> Fri Dec 05, 2008 12:45 pm<br /><br /> <br /><br /> Thanks Mark,<br /> Your suspicion was justified, the XML_RSS was not found. http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4546#4546 joeschoe Fri Dec 05, 2008 12:45 pm http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4546#4546 Datagrid Sorting Problem http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4544#4544 <br /> <b>Author:</b> <a href='http://www.pear-forum.org/profile.php?mode=viewprofile&amp;u=918'>mark</a><br /><br /> <b>Posted:</b> Fri Dec 05, 2008 12:06 am<br /><br /> <br /><br /> </span><table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center"><tr> <td><span class="genmed"><b>mononoke102 wrote:</b></span></td> </tr> <tr> <td class="quote">I need to get rid of hyperlink in the &lt;th&gt; (sorting function) from my grid.</td> </tr></table><span class="postbody"><br /> <br /> This can be achieved by setting the third parameter of the column constructor to null.<br /> <br /> </span><table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center"><tr> <td><span class="genmed"><b>mononoke102 wrote:</b></span></td> </tr> <tr> <td class="quote">Another question is, in my grid there is price section. In this section I called function m_link to add $ sign and formatted the integer stored there. Now sorting doesn't work..... Could someone please let me know why is this happening?</td> </tr></table><span class="postbody"><br /> <br /> &quot;Doesn't work&quot; is always a bad description. But let me guess: You're expecting the sorting to include your formatting changes? That won't work -- SDG just sorts the data it gets from the datasource, e.g. from an array, a SQL query etc. (passed via the bind() call). If me guess was wrong, please provide more details. http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4544#4544 mark Fri Dec 05, 2008 12:06 am http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4544#4544 Mail and Mail_mime Reply-To Header http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4541#4541 <br /> <b>Author:</b> <a href='http://www.pear-forum.org/profile.php?mode=viewprofile&amp;u=3623'>tatobari</a><br /><br /> <b>Posted:</b> Thu Dec 04, 2008 6:17 pm<br /><br /> <br /><br /> Well, Mark, you're just quite more open minded than me. I simply added the exact code I posted here, with the corresponding capital letters, and it worked!<br /> <br /> I'm sorry for not trying it before posting, I guess I was too stressed and another failure would have broke me down.<br /> <br /> I made an automatic mails system from scracth using Excel and PHP (I send variables from Excel to PHP using the Get method. I spite I guessI could say I know some basics about programming, I began to learn PHP the exact same day I began to make this tool (last week, LOL!) So, making the slightest change requires a great effort.<br /> <br /> Thanks for your help Mark.<br /> <br /> Tato http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4541#4541 tatobari Thu Dec 04, 2008 6:17 pm http://www.pear-forum.org/viewtopic.php?p=4541#4541